Irineu Pop-Bistriţeanul, întronizat astăzi ca arhiepiscop al Alba Iuliei

Irineu Pop-Bistriţeanul, întronizat astăzi ca arhiepiscop al Alba Iuliei
Înaltpreasfinţitul Irineu Pop - Bistriţeanul a fost întronizat astăzi ca arhiepiscop al Alba-Iuliei în cadrul unei ceremonii oficiate de mitropolitul Clujului, Andrei, în prezenţa patriarhului Daniel Ciubotea şi a altor numeroşi ierarhi ortodocşi.

La slujba oficiată în această dimineaţă în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia au participat câteva mii de credincioşi ortodocşi, iar ceremonia de întronizare a avut loc la finalul slujbei de duminică, care este liturghia arhierească.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel Ciubotea, i-a oferit noului arhiepiscop al Alba-Iuliei mai multe daruri - obiecte folosite de arhiepiscop în slujirea sa, între care cârja arhierească şi o cruce de binecuvântare a credincioşilor ortodocşi.

Noul arhiepiscop, Irineu Pop-Bistriţeanul, a subliniat câteva dintre principiile pe care le va urma în activitatea sa: jertfa sau disponibilitatea de a-i sfătui inclusiv pe cei care practică mai puţin credinţa. La ieşirea din catedrală, noul arhiepiscop a fost prezentat numeroşilor credincioşi aflaţi în curtea lăcaşului de cult şi în afara acestuia de către mitropolitul Clujului. Arhiepiscopul Irineu a rostit un scurt discurs şi le-a transmis credincioşilor, "Să-l puneţi pe Dumnezeu pe primul loc!".

Ierarhul a fost întâmpinat de o fanfară, care i-a cântat "La mulţi ani!". Cei prezenţi au fost surprinşi văzând pe cer un curcubeu în jurul soarelui, după slujbă.

 

Ovidiu CORNEA (Alba Iulia)

Comenteaza