Demisie şoc: Tişe a renunţat la toate funcţiile din PDL

Demisie şoc: Tişe a renunţat la toate funcţiile din PDL
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi-a dat demisia marţi dimineaţă din toate funcţiile pe care le deţinea în Partidul Democrat Liberal, rămânând simplu membru.
Alin Tişe a deţinut, până la data demisiei, funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL Cluj-Napoca şi pe cea de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Cluj a PDL. “Aşa este: marţi dimineaţa mi-am dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL Cluj-Napoca şi din cea de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene”, a confirmat Tişe pentru ZIUA de CLUJ. El a precizat că a recurs la acest gest pentru că nu îi permite timpul să se ocupe şi de preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj, şi de partid.

“În momentul de faţă, programul administrativ pe care îl am în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj nu îmi permite să mă ocup şi de funcţiile din partid”, a declarat Alin Tişe. Întrebat dacă demisia are şi o cauză ce ar ţine de eventuale tensiuni în partid, liderul CJ a precizat: “Aceasta este acum declaraţia mea. Alte detalii poate voi da mai încolo”.

Preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, ne-a declarat aseară că are convingerea fermă că Alin Tişe va reveni asupra demisiei. “Sunt la Bucureşti, acum s-a terminat chestiunea cu moţiunea şi nu cunosc motivele care l-au determinat pe preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, să recurgă la acest gest. Voi avea, împreună cu colegii mei, o discuţie cu domnul Tişe şi sunt convins că va reveni asupra deciziei”, a declarat Buda.

Liderul PDL Cluj-Napoca, senatorul Mihai Hărdău, a afirmat că nu poate comenta informaţia deoarece nu a văzut nici un înscris şi nici nu a discutat cu Tişe. “Nu am văzut nici un document, nu am nici o informaţie, aşa că nu comentez”, a precizat Hărdău. Reamintim că, pe parcursul ultimelor săptămâni, relaţia dintre preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, şi primarul Sorin Apostu a fost tensionată din cauza proiectului Cluj Arena. Tişe l-a acuzat pe colegul său de partid că intenţionează să blocheze proiectul stadionului, fapt negat de edil.

Alin Tişe este preşedintele Consiliului Judeţean Cluj din iulie 2008. El a fost prefectul judeţului în perioada noiembrie 2005 – octombrie 2007. Din noiembrie 2007 până în ianuarie 2008 a fost manager general al Clubului de Fotbal Universitatea Cluj. Este avocat în Baroul Cluj din 1998 şi doctorand la Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii “Babeş-Bolyai”. Este finul religios al premierului Emil Boc.


Vezi ce cred analiştii politici clujeni despre demisia lui Alin Tişe:
- Tişe pleacă din cauza lui Apostu, crede Dâncu: "E o competiţie între proiectele judeţului şi cele ale municipiului"

- Andrei Marga, despre demisia lui Tişe: Oamenii din PDL văd direcţia greşită în care merge partidul

- Ioan Hosu: Cineva în ecuaţia Tişe-Apostu nu poate face echipă cu altcineva




Comenteaza