CFR, aproape de un nou miracol în “Cetatea Eternă”

CFR, aproape de un nou miracol în “Cetatea Eternă”
Traore putea deveni noul erou al clujenilor în faţa Romei, dar bara s-a opus de două ori la şuturile ivorianului. “Feroviarii” au pierdut la limită, 1-2, dar pleacă din Italia cu capul sus.
CFR a fost învinsă în al doilea meci din grupa E a Ligii Campionilor, 1-2 în deplasare la AS Roma. “Feroviarii” au făcut un joc admirabil, în care au luptat în multe momente de la egal la egal cu vicecampioana Italiei. Italienii au rezolvat meciul în două minute, prin golurile marcate de Mexes şi Borriello. Reuşita lui Rada le-a mai prelungit speranţele clujenilor, care au părăsit stadionul “Olimpico” având sentimentul că meritau mai mult.

În mod surprinzător, iniţiativa le-a aparţinut clujenilor în primele 20 de minute ale partidei. Intrat pe teren cu mare determinare şi dorinţă de a străluci din nou, Culio (5, 7) a încercat să îl învingă pe Lobonţ cu două şuturi, dar mingea a trecut alături. Echipa “feroviară” a fost prezentă în terenul advers mai mult decât era de aşteptat, însă fără a-şi mai crea ocazii remarcabile. După primele 25 de minute, raportul şuturilor spre poartă era de 6-1 în favoarea elevilor lui Cârţu! Traore a ratat cea mai mare ocazie a campioanei României în minutul 30. Atunci, ivorianul l-a ridiculizat pe Burdisso, a rămas singur cu Lobonţ, dar a tras în bara transversală din câţiva metri. Din acel moment, jocul s-a mutat în jumătatea clujenilor şi a venit rândul apărătorilor să fie la datorie. Vucinic a ieşit la rampă cu trei ocazii consecutive, dar Nuno Claro a reuşit să îşi păstreze poarta intactă de fiecare dată. Portarul portughez a fost la post şi a scos şi şutul expediat de Francesco Totti (38), dar şi cel al lui Cicinho (41). Acelaşi Nuno Claro l-a exasperat pe căpitanul Romei, după ce a respins şutul său periculos pe centrul porţii şi a încheiat repriza eroic, prinzând balonul trimis cu capul de De Rossi.

După pauză, Pizzaro i-a dat ocazia lui Nuno Claro să se remarce din nou la şutul său din marginea careului. Traore şi-a adus coechipierii la disperare un minut mai târziu, când a trimis balonul pentru a doua oară în bară, după o pasă senzaţioanlă cu călcâiul a lui Hora. Cu toate modificările efectuate până în minutul 63, italienii au pus stăpânire pe joc, iar De Rossi (62) şi Pizzaro (65) au anunţat că “reduta” clujeană nu va mai rezista mult. În minutul 68, Mexes l-a învins pe Nuno Claro cu un şut din careu, după un corner executat de Adriano. Sub influenţa şocului, “feroviarii” au mai încasat un gol două minute mai târziu, după o execuţie a lui Borriello din careu. După ce mai devreme îl introdusese pe Emmanuel Kone în locul lui Edimar, Sorin Cârţu l-a trimis în teren şi pe De Zerbi, pe postul ocupat până atunci de Hora. Cu toate acestea, clujenii au ţinut să arate că nu şi-au spus ultimul cuvânt, iar Rada (78) a marcat al doilea său gol în Liga Campionilor cu o lovitură de cap. Finalul a fost unul încins, în care clujenii au asaltat careul lui Lobonţ în speranţa unui gol egalizator. Emil Dică (87) şi Alcantara (90) au mai pus în pericol poarta Romei, însă meciul s-a încheiat cu victoria italienilor, 2-1. În celălalt meci al grupei, Bayern München s-a impus în deplasare la FC Basel cu acelaşi scor, 2-1.

Trei mutări în primul “11”


Pentru acest meci, în poartă a revenit Nuno Claro, deşi tehnicianul l-a criticat în urma golurilor primite în ultima partidă în care a fost titular, cea cu FCM Târgu-Mureş. Edimar, folosit de fostul antrenor Andrea Mandorlini pe postul de fundaş stânga, a fost urcat la mijloc. O altă surpriză a fost titularizarea lui Dominique Kivuvu în locul accidentatului Mureşan, după ce angolezul nu bifase niciun minut de la instalarea lui Cârţu pe banca echipei clujene. CFR a început meciul vs Roma cu următorul “11”: Nuno Claro - Panin, Cadu, Alcantara, Rada - Culio, Kivuvu, E. Dică, Edimar - Hora - Traore.


Etichete
Comenteaza